Bedwantsen bestrijden? Gebruik Bio Kill!

Momenteel heerst een heuse opmars van de bedwants. De groei werd al gesignaleerd in verschillende landen zoals Frankrijk, Nederland en België. Maar hoe verontrustend is dit nieuws? En hoe kan je deze kleine parasieten behandelen?

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen (Cimex lectularius) zijn kleine insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Ze zijn voornamelijk bekend om hun zichtbare beten die jeuk en huidirritatie veroorzaken. Het grootste probleem met bedwantsen is dat ze moeilijk uit te roeien zijn. Daarom is het belangrijk om bij het waarnemen van een enkele bedwants meteen actie te ondernemen, zodat de plaag zich niet kan verspreiden. 

Hoe ontstaat een bedwantsenplaag?

Het probleem is dan ook dan dat bedwantsen goed gedijen in omgevingen waar mensen zich bevinden, zoals in slaapkamers en hotelkamers. De verspreiding gebeurt via bagage, kleding of meubels. Eenmaal ze binnen zijn, verstoppen ze zich in scheuren en kieren en komen ze 's nachts tevoorschijn om zich te voeden.

Hoe herken je een bedwantsenplaag?

Om de plaag te behandelen is het belangrijk om te weten hoe je bedwantsen kunt herkennen. Volgende situaties zijn mogelijke aanwijzingen dat je te maken hebt met bedwantsen:

  • Kleine bloedvlekjes op lakens of matrassen.
  • Beten op de huid die rood zien en jeuken. Het patroon van de beten is meestal in rijen of clusters.
  • Het opmerken van kleine, bruinrode insectjes en dit voornamelijk in de buurt van slaapkamers.

Hoe kan je bedwantsen voorkomen en bestrijden?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hier zijn enkele tips om bedwantsen buiten de deur te houden:

  • Ga je op hotel? Controleer het bed op mogelijke bedwantsen voor je incheckt, vooral als je vaak reist.
  • Bij een vermoeden van contact: was je gebruikte kleding op hoge temperatuur.
  • Geef tweedehands meubels een grondige inspectie vooraleer je ze in huis neemt. .

Heb je toch met een bedwantsenplaag te maken? Dan is een snelle en doeltreffende bestrijding essentieel. Onze aanbeveling is het gebruik van Bio Kill. Deze gebruiksklare insecticide is perfect geschikt voor gebruik in huis. Het is geurloos, maakt geen vlekken en is makkelijk afwasbaar: ideaal dus om stoffen te behandelen zoals kleding, lakens, kussens, matrasbeschermers en matrassen. Indien de plaag te vergevorderd is, neem je best contact op met een professionele bestrijdingsfirma.