Toggle Nav
Winkelwagen

Isolatiematerialen

Producten 1-24 van 33

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina

Isoleer je huis tegen tocht en bespaar op je energiekosten!

Tocht in huis opsporen is een slim idee als je last hebt van koude luchtstromen in je woning. De voornaamste plaatsen waar je last kan hebben van koude die binnenkomt is onder en langs je deur, langs het raamkozijn, langs de garagedeur en door enkel glas. Daarnaast gaat warmte van de radiator vaak verloren wanneer deze tegen een buitenmuur is geplaatst en via leidingen die buiten of door onverwarmde ruimtes lopen. Gelukkig bestaat er voor al deze problemen een eenvoudige oplossing! 

Isolerende raamfolie

Met isolerende raamfolie kan je je ramen beter isoleren tegen de koude van buiten. Vooral bij enkel glas krijg je het grootste effect en kan je tot wel 50% van het warmteverlies herstellen! Het is een ideale oplossing voor wie niet meteen in staat is om zijn ramen te vervangen naar hoogrendementsglas zoals bijvoorbeeld een huurder. Isolerende raamfolie biedt een snelle en budgetvriendelijke oplossing voor een warmer huis én een lagere energiefactuur!

Radiatorfolie

Wist je dat radiators die tegen een buitenmuur geplaatst zijn heel wat van hun warmte verliezen? Heel veel van de warmte straalt immers naar buiten toe doorheen de muur. Een oplossing die slechts een kleine inspanning vergt, maar een groot verschil kan maken! Je kleeft de radiatorfolie achter de radiator met de aluminium zijde naar de radiator gericht. Het aluminium reflecteert namelijk 90% van de warmte die de radiator uitstraalt terug de woning in.

Buisisolatie

Heb je last van kranen of leidingen die in de wintermaanden vastvriezen? Je kan een kraan of leiding snel vorstvrij maken door het aanbrengen van buisisolatie. Dit is een soort isolerend kleefschuim dat de kraan of leiding beschermt tegen zowel de vrieskou als UV-straling. Niet alleen buitenkranen, maar ook buizen en leidingen die door onverwarmde ruimtes lopen verliezen vaak te veel warmte. Dankzij de buisisolatie blijft het stromende water op temperatuur! 

Tochtstrips

Vaak komen via kieren in de deur- of raamkozijnen heel wat koude luchtstromen het huis binnen. Zelfklevende tochtstrips zijn een snelle, eenvoudige en meestal budgetvriendelijke manier om dit probleem op te lossen. Voor kieren met een bepaalde vorm bestaan er tochtstrips in verschillende profielen, zodat de vorm goed past in de kier. Voor de tocht onder je deur kan je een deurstrip bevestigen. Dit heeft ongeveer dezelfde werking als een tochtrol, maar bestaat uit een lang latje dat je onderaan de deur bevestigt met daaronder een strip die de kier afsluit.

 

Helpdesk