Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Houtverzorging

Producten 1-24 van 397

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 397

per pagina

Hout behandelen met de beste producten

Hout kan prachtig zijn voor zowel meubels, vloeren als terrassen, maar het schoonmaken ervan is soms een delicate kwestie. Blijf liever ver weg van agressieve middelen, want dat kan de bovenste laag van het hout aantasten en zelfs permanent beschadigen. Hard gaan schrobben is ook geen goed idee, want zo maak je krassen en wordt de bovenste laag poreus. We geven je alvast wat tips om hout op de juiste manier schoon te maken en te verzorgen!

Teakhout behandelen

Teak is een houtsoort van erg goede kwaliteit en kan wel tegen een stootje, maar het vereist wel een goede verzorging om de levensduur zo lang mogelijk te houden. Vooral teaken meubelen die in de tuin worden gebruikt, zullen na verloop van tijd gaan verkleuren door invloed van zure regen, UV-stralen en vorst.  Behandel daarom je teaken tuinmeubelen om de vier maanden met een teak vernieuwer en beschermer zodat ze hun natuurlijke kleur behouden. Een teak beschermer voorkomt vetvlekken, waterkringen en afgeschenen vlekken door de zon en vertraagt de vergrijzing van het hout. 

Boenwas

Boenwas is de ideale verzorging voor houten meubelen, je parket en andere houten ondergronden. Het legt een beschermend en glanzend laagje over het hout. Naast de klassieke, vaste consistentie is er ook vloeibare boenwas verkrijgbaar. Afhankelijk van de kleur van je houten ondergrond kies je de boenwas voor lichte eik, donkere eik, midden eik of kleurloos. De boenwas van Sapoli is een ambachtelijk product waarvan de formule al sinds 1902 meegaat. En waarom zou je nog twijfelen aan een product dat al generaties lang zo geliefd is? Om de boenwas te gebruiken, strijk je het product simpelweg uit met een borstel of doek over een stofvrije en droge vloer. Laat het product even inwerken en blink daarna het hout op met een zachte (wollen) doek.

Ontmosser

Tijdens de herfst en winter zetten mossen, algen en groene aanslag zich vast op je houten terras en tuinmeubelen. Het is belangrijk dat je deze mossen verwijdert met zorg, want hout is te delicaat om bijtende middelen te gebruiken of hard te schuren. MOSA is een ontmosser speciaal ontwikkeld om houten ondergronden te behandelen tegen groene aanslag en mosvorming. Het voordeel van een ontmosser voor hout is dat je geen hogedrukreiniger hoeft te gebruiken die het hout zal beschadigen en zelfs niet hoeft te schrobben, want met wat water spoelt het vuil gewoon weg. Bovendien is het bijna 100% biologisch afbreekbaar, waardoor het geen negatieve invloed heeft op het milieu. Een ontmosser is dus onmisbaar om je tuin er weer proper en netjes te laten uitzien.

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk