Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Plantenverzorging

Producten 1-24 van 53

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 53

Pagina
per pagina

Bladluis bestrijden of buxusziekte genezen? Volg onze tips!

Plantenziekten of insectenplaag bestrijden? Kies steeds voor een effectief bestrijdingsmiddel en gebruik het op het juiste moment. Niemand wil immers een tuin die geteisterd wordt door ongedierte, ziekten of schimmels. Schimmelziekten zoals meeldauw of roest duiken snel op wanneer het een natte zomer is, dus bescherm je planten tijdig met de juiste fungicide. Vervelende insecten die je planten en gazon beschadigen, kan je bestrijden met een doeltreffende insecticide. Voor elk tuinprobleem vind je bij Bij MarketOnWeb een oplossing!

Insecticide

Insecticiden zijn bestrijdingsmiddelen tegen ongewenste insecten. In de tuin zijn we insecten zoals mieren, rupsen en bladluis liever kwijt dan rijk, want ondanks dat het kleine beestjes zijn, kunnen ze wel heel wat schade aanrichten. Zeker in de teelt van groente en fruit is het belangrijk om tijdig een insectenplaag te voorkomen. 

  • Rupsen bestrijden: Rupsen kunnen een echte plaag zijn. Enkele rupsen in de tuin kan geen kwaad, maar wanneer ze met te veel zijn kunnen ze heel wat schade toebrengen aan je planten. Om de schade te beperken van vretende en zuigende insecten zoals rupsen, bladluizen en kevers kan je een snelwerkende insecticide toepassen. Bij gebruik stopt de vraatschade onmiddellijk, ook al sterven de insecten pas later. Een ecologische en gifvrije manier om rupsen te verjagen is met een boomlijmband
  • Mieren bestrijdenMieren lijken op het eerste zicht niet altijd voor hinder te zorgen in de tuin, maar ze verwijderen het zand vanonder je terrastegels waardoor ze los komen te zitten en bovendien zorgen ze voor meer bladluizen. Wanneer er een nest vlakbij je huis is, kan een heel leger mieren zomaar je keuken binnendringen op weg naar zoetigheid! Onderneem meteen actie met Insectosec, dit zijn ecologische strooikorrels waarmee je in drie dagen komaf met mieren. 
  • Bladluis bestrijden: Door hun enorme voortplantingsvermogen kunnen bladluizen al snel uitgroeien tot een ware plaag. De aanwezigheid van de bladluis zorgt er mogelijks voor dat ze virussen overbrengen op andere planten of belemmeren de plant om te groeien. Conserve Garden is een ecologische insecticide die zowel zuigende insecten zoals bladluizen, als vretende insecten zoals rupsen aanpakt. 

Fungicide

Plantenziektes zoals witziekte, roest en bladvlekkenziekte worden vaak veroorzaakt door de parasiterende werking van schimmels. Fungiciden zijn de werkzame stoffen die de parasieten van deze schimmels bestrijden én voorkomen. Een systemische fungicide zoals Fungazol van BSI voorkomt en geneest schimmelziekten op sierplanten, groenten en fruitbomen. Cuprex Garden voorkomt de kieming van ziekten zoals valse meeldauw, aardappelziekte en taksterfte.  

Buxusziekte

Er zijn twee buxusschimmels die actief zijn en buxusziekte veroorzaken: Cylindrocladium en Volutella. De schimmel Cylindrocladium buxicola kan je herkennen aan zwarte vlekjes op het blad en zwarte streepjes op jonge twijgen. Volutella is een schimmel die zich uit door het verdorren van de bladeren. De schimmelaantastingen ontwikkelen snel bij warm, vochtig weer en dan vooral bij buxusplanten die in de schaduw staan. Bestrijd buxusziekte met Fungazol Buxus, een systematische fungicide die de schimmel zowel zal voorkomen als genezen.

 

Kunnen we jou helpen?