Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen

Producten 1-24 van 493

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 493

per pagina

Schoonmaakmiddelen voor huis én tuin!

Huishoudmiddelen

Het huishouden gaat als een fluitje van een cent wanneer je schoonmaakt met de juiste producten. De keuken is één van de ruimtes die het snelst vuil wordt. Maak dagelijks het keukenblad schoon met een propere microvezeldoek en poets de kookplaat met een speciale kookplaatreiniger die het vet doet oplossen. Wie een marmeren keukenblad heeft, geeft het een mooie glans met marmer polish die terpentijn bevat. De badkamer schoonmaken is bijna onmogelijk zonder een goede ontkalker. Door de kalk in het leidingwater ontstaan er een witte aanslag op de kranen van het bad, de wasbakken en de douche.

De spiegels en ramen kan je met een goede glasreiniger op basis van alcohol perfect schoon krijgen. Een leren bank of stoel fris je op met lederzeep en geef je een verzorgingsbeurt met een ledercreme op basis van lanoline. Houten meubels laat je er weer als nieuw uitzien met een meubelvernieuwer die krassen minder zichtbaar maakt. Moeilijke vlekken verwijderen zoals olie- of wijnvlekken? Veel mensen zweren bij klassiekers zoals ossengalzeep of citroenzeep.

Houtverzorging

Hout behandelen is vaak een delicate kwestie, dus gebruik nooit agressieve middelen. Als je te hard schrobt, maak je krassen en zal de bovenste laag poreus worden. Houten meubelen, parket en andere houten ondergronden zijn goed te verzorgen met boenwas, want het legt een beschermend laagje over het hout. Teak is een houtsoort van erg goede kwaliteit, maar het vereist wel een goede verzorging om de levensduur zo lang mogelijk te houden. Behandel daarom je teak tuinmeubelen om de vier maanden met een teak vernieuwer en beschermer zodat ze hun natuurlijke kleur behouden en te beschermen tegen vetvlekken en waterkringen.

Buitenshuis zetten mossen, algen en groene aanslag zich tijdens de herfst en winter vast op je houten terras en tuinmeubelen. Het is belangrijk dat je deze mossen verwijdert met zorg, want hout is te delicaat om bijtende middelen te gebruiken of hard te schuren. MOSA is een ontmosser speciaal ontwikkeld om houten ondergronden te behandelen tegen groene aanslag en mosvorming.

Vloerverzorging

Het hout van parket is vrij kwetsbaar en delicaat, dus vereist de nodige voorzichtigheid. Door je parket te reinigen met een parketreiniger zal je vloer weer kraaknet zijn en worden krasjes geminimaliseerd waardoor je parket als nieuw lijkt. Door parketverzorging aan te brengen creëer je een beschermlaag die zowel zorgt voor bescherming tegen water als tegen vuil. Dat zorgt er namelijk voor dat vocht zoals waterkringen en gemorste druppels niet kunnen indringen en dat je minder snel last hebt voor vervelende strepen door schoenzolen.

Laminaat heeft eveneens de juiste verzorging nodig om een lange levensduur te kunnen garanderen. Je gebruikt bij het schoonmaken van laminaat best een krachtige reiniger die waterafstotend en zelfs stofwerend is. Om natuursteen te reinigen, gebruik je best niet te veel water, want dat kan de steen beschadigen als het binnendringt via bijvoorbeeld de voegen of plinten. Je kan een krachtreiniger voor natuursteen gebruiken om je vloer perfect schoon te maken, zowel binnen als buiten.  

Metaalreinigers

Zilver is een edelmetaal dat na verloop van tijd zwart kan uitslaan. Gelukkig laat je met zilverpoets je zilveren voorwerpen zoals sieraden, kandelaars of bestek weer blinken als nieuw. Het grote voordeel van een goede zilverpoets is dat je niet alleen je zilveren voorwerpen perfect schoonmaakt, maar het geeft ze ook een buffer tegen water en vuil. Koper kan eveneens aangetast worden door oxidatie. Blink je koper weer op met koperpoets, laat het product even inwerken en reinig daarna met een doek of spons die zeker geen krassen maakt. Het uitwrijven zorgt er ook voor dat het koper opnieuw mooi glanst.

Roestvlekken worden veroorzaakt door verschillende materialen en voorwerpen zoals roestende voorwerpen, maar ook meststoffen en mosbestrijders. Dit zijn hardnekkige vlekken die je zonder schoonmaakproduct maar moeilijk wegkrijgt zonder de ondergrond te beschadigen. Gebruik daarom een roestverwijderaar om de vlekken te verwijderen, want dit product bevat geen zuren en tast zodoende je stenen vloer of tegels niet aan.

Zwembad onderhoud

Je zwembad zomerklaar maken begint met de pH-waarde te bepalen met teststrips voor zwembadwater. Liggen de pH-waarden niet tussen de 7,0 en 7,6? Dan moet je de pH verhogen of de pH verlagen. Ontsmet het water daarna met chloor. Voor een snelle ontsmetting gebruik je chloorshock, die een ‘shockbehandeling’ aan het water geeft. Om je zwembadwater te onderhouden, gebruik je ofwel chloortabletten ofwel een lagere dosis chloorshock. Daarnaast kan je kleine verontreinigingen wegfilteren met een vlokmiddel.

Is je zwembad gevuld met leidingwater? Dan is de kans groot dat er te veel kalk in het water zit. Meet eerst het kalkgehalte en indien het te hoog is, voeg je wat zwembad ontkalker toe aan het water. Hou ook de omgeving van het zwembad schoon en poets regelmatig de waterlijn met een schoonmaakproduct in gelvorm aan zoals Waterline Cleaner waardoor het niet in het water druppelt. Vergeet ook de zwembadfilter niet te reinigen, want een vuile is of verstopte filter kan geen goed werk leveren.

Ontmosser & onkruidverdelger 

Na de winter heeft het mos gegarandeerd een weg gevonden naar jouw gazon. Het gras blijft meestal niet gespaard en je terras en houten meubelen zijn niet immuun voor de algengroei tijdens de vochtige, koude maanden. Met een goede ontmosser zoals die van MOSA kan je het mos doeltreffend behandelen. Let steeds goed op welke materialen je met de ontmosser kan behandelen. Een ontmosser voor hout is ideaal om houten terrassen en tuinmeubelen te behandelen. Groene aanslag in de tuin verwijder je niet door uren te schrobben en te zwoegen, een goede groene aanslagreiniger zoals MOSA doet namelijk al het harde werk voor jou!Kunnen we jou helpen?