Toggle Nav
Taal
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Luiwagen

Luiwagen nodig? Bekijk ons kwalitatief assortiment!

Een luiwagen is een schuurborstel met stevige, korte haren waarmee een goede schrobbeurt kinderspel wordt. Het begrip ‘luiwagen’ vindt zijn oorsprong binnen de scheepvaart, vandaar dat deze ook wel eens ‘scheepsluiwagen’ wordt genoemd. Bij sommige luiwagens zie je daarom een ontwerp waarbij met donkere borstelharen een anker wordt afgebeeld binnen de lichtere borstelharen. Aan het verharde bovenstuk van de luiwagen kan je al dan niet een lange steel aan bevestigen, afhankelijk van de aansluiting die hiervoor voorzien is. 

Luiwagen met steel

Een luiwagen met een aansluiting voor een lange steel is erg handig als je een grotere oppervlakte moet schrobben zoals een stenen vloer. Veel van onze schuurborstels zijn vervaardigd uit tampicovezel of union, een natuurlijk materiaal dat zelfs het meest hardnekkige vuil op terrassen en vloertegels zal verwijderen.

Luiwagen met handvat

Een luiwagen met handvat is erg handig als je verticaal moet schoonmaken. Zo kan de luiwagen niet uit je handen glippen door de vochtigheid of zwaartekracht wanneer je hem heen en weer beweegt. Zo’n handborstel is dus ideaal voor als je muren, tanks of containers moet schoonmaken.

Luiwagen zonder handvat of handborstel

Om kleinere oppervlakken schoon te maken kan je een kleine luiwagen zonder handvat gebruiken. De vorm van deze kleine luiwagens wordt meestal zo ontworpen dat deze ergonomisch in de hand ligt, waardoor het niet snel zal wegglippen. 

Kies nu je kwalitatieve luiwagen uit ons assortiment en maak meteen schoon schip!Kunnen we jou helpen?