Toggle Nav
Winkelwagen

Zwembadonderhoud

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Producten 1-24 van 104

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 104

per pagina

Zwembad onderhoudsproducten nodig? Ontdek ons assortiment!

Je zwembad onderhouden en schoonmaken? Uiteraard staat chloor op nummer 1 om je zwembadwater hygiënisch te houden. Een chloorshock zorgt voor een onmiddelijke en snelle reiniging van het water. Daarna zorgen chloortabletten voor een continu onderhoud, omdat ze het product langzaam afgeven. Vergeet zeker ook niet de pH waarde op peil te houden, want als die niet goed zit zal ook de werking van chloor afnemen. Bij MarketOnWeb vind je een kwalitatief assortiment aan onderhoudsproducten waarmee filters reinigen, zwembadwater schoonmaken en je zwembad onderhouden kinderspel wordt. Laat de waterpret beginnen! 

Waterkwaliteit 

Ziet je zwembadwater er troebel uit of heeft het een onaangename geur? Dan is de kans groot dat de waterkwaliteit beïnvloed wordt door één van onderstaande parameters. Met de zwembad teststrips kan je alle waarden gemakkelijk meten. 

  • pH waarde: Een belangrijke parameter is de pH waarde. Die mag noch te hoog, noch te laag zijn, want dat kan de werking van chloor doen afnemen en zorgen voor irritatie van de huid en ogen. Om de zuurtegraad van je zwembadwater tussen de ideale waarden te krijgen van 7,0 en 7,6 kan je de pH verhogen of de pH verlagen met het juiste product. 
  • Alkaliniteit: Gebruik een alkaliniteit verhoger voor een voldoende hoge alkaliniteit, want dat houdt de pH waarde van je zwembad stabiel en zal het minder laten schommelen nadat je hebt gezwommen of na een hevige regenbui. 
  • Hardheid: Een andere parameter voor de kwaliteit van je water is hardheid (hoeveelheid kalk). Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag zich zal vastzetten op de wanden, in filters en op andere plekken. Voeg de juiste dosis ontkalker toe om de kalkafzetting tegen te gaan. 

Heb je na al deze stappen nog steeds troebel water? De allerkleinste vuildeeltjes zijn soms moeilijk om weg te krijgen! Een vlokmiddel doet al deze deeltjes aan elkaar hechten tot vlokken en zo kan je ze makkelijk verwijderen! Vergeet ook niet je zwembad winterklaar te maken, want zo bespaar je onder andere flink wat water. Met BSI Winterproof blijft het water goed tot het voorjaar. 

Chloortabletten & ontsmetting

Chloor is onmisbaar in je zwembad om bacteriën en algengroei tegen te gaan. Het chloorgehalte ligt best tussen 1 en 2 ppm. Geef je zwembadwater een chloorshock met chloor dat snel oplost om het water gebruiksklaar te maken en gebruik chloor met een langzame werking om het chloorniveau continu op peil te houden. Langwerkende chloortabletten doe je in een chloordrijver, zodat ze continu het water kunnen ontsmetten.

Onderhoud omgeving en filter

De filter maakt het zwembad schoon, maar maak je de filter zelf ook wel eens schoon? Een zandfilter maak je proper met de Sand Filter Cleaner. Bij een patroonfilter leg je het patroon in een emmer water met een beetje Filter Cleaner. Hou ook de zwembadomgeving proper, zo zal je water langer meegaan. Verwijder residu op je waterlijn met de Waterline Cleaner in gelvorm, die kan zich verticaal vasthechten op de wand. De Pool Border Cleaner is dan weer ideaal om zwembadranden, tegels en putdeksels weer de laten blinken!  

Zwembad accessoires

Om je zwembad schoon te maken heb je naast schoonmaakproducten ook de juiste tools nodig. Een zwembad stofzuiger zorgt voor een snelle schoonmaakbeurt en met een steel geraak je gemakkelijk aan de bodem. Voor een reiniging tot in de kleinste hoekjes is de bodemzuiger ideaal. Je zwembadwater testen? De kwaliteit zoals de pH waarde en het chloorgehalte van je water kan je nagaan met een zwembad tester. Voor wie regelmatig de pH waarde wil opmeten, is een digitale pH meter een ideale oplossing. De temperatuur opmeten kan met een drijvende zwembad thermometer met een leuk diertje of een thermometer die je kan vastmaken met een touwtje.Helpdesk