Toggle Nav
Winkelwagen

Ramen wassen

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Producten 1-24 van 132

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 132

per pagina

Ramen wassen zonder strepen!

Ramen wassen is een tijdrovend klusje. Wanneer de zon in huis binnen schijnt, zijn vuile ramen dan ook het laatste wat je wilt zien! Maar hoe komt het nu dat je ramen vol strepen zijn opgedroogd? Een eerste belangrijke regel is dat goed materiaal wel degelijk een groot verschil maakt! Of het nu om een aftrekker gaat of schoonmaakmiddel: alles moet van een zo goed mogelijke kwaliteit zijn. Even belangrijk is de manier waarop je deze materialen gaat gebruiken tijdens het ramen wassen. Wij helpen je alvast op weg!

Aftrekkers & inwassers

Ramen wassen begint met je ramen in te zemen met een inwasser. Een inwasser gemaakt van microvezel is meestal de beste keuze. Moet je vaak ramen wassen of doe je het professioneel? Dan is een combi inwasser een must! Zeep met de ene kant de ramen in en trek daarna meteen droog met de andere kant. Bij MarketOnWeb vind je eveneens aftrekkers in verschillende maten. Zo kan je de aftrekker perfect afstemmen op de grootte van de ramen die gewassen moet worden. Maak vloeiende bewegingen die elkaar overlappen en droog je aftrekker na elke beweging met een zeemvel om strepen te voorkomen. Wees je ervan bewust dat het cruciaal is dat je aftrekker een goed rubber heeft, want dat maakt wel degelijk een groot verschil! Een goed rubber gaat vlotjes over je ramen heen, zonder dat je er veel druk op moet uitoefenen. Heb je toch echt last om strepen te voorkomen? Probeer dan eens een toestel dat je ramen droog zuigt zoals de Leifheit Window Vacuum Cleaner. Het toestel zuigt alle druppels op totdat je raam perfect droog is en blinkt.

Glasreinigers

Er zijn veel verschillende soorten glasreinigers op de markt, maar welke is nu de beste? Dat kan een subjectief oordeel zijn, maar algemeen gesteld zijn het die producten die de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Zo kan je bij een Leifheit glasreiniger zeker zijn dat je ramen zullen blinken. Door de formule leggen hun glasreinigers namelijk een bepaalde beschermlaag over het glas tijdens het ramen wassen, waardoor vuil en stof zich niet meer zo gemakkelijk vasthechten. Je ramen worden dus minder snel vuil. Glasreinigers die een formule hebben op basis van alcohol zoals de Nano Glasreiniger zijn eveneens erg effectief. Door de verdamping van de alcohol drogen je ramen sneller op en ontstaan er minder snel strepen. 

Telescoopstelen

Zitten je ramen te hoog om eraan te kunnen langs de buitenkant? Of heb je gewoon erg hoge ramen op de eerste verdieping? Dan is een telescoopsteel onmisbaar gereedschap om je ramen te wassen! Door de uitschuifbare steel kan je immers overal veilig bij en is de klus bovendien snel geklaard. Geen gedoe meer met gevaarlijke en onstabiele ladders! Wil je het water aansluiten op de steel, kies dan voor een telescoopsteel met spiraal. Door middel van een spiraalvormig slangetje kan je het water aansluiten op de borstel, waardoor het water erdoor loopt. We moeten je niet vertellen dat je dat heel wat kostbare tijd bespaart! Uiteraard kan je dit systeem alleen buiten toepassen. Binnen gebruik je de telescoopsteel met een emmer water om tijdens het ramen wassen je borstel nat te maken. 

Wasborstels

Een wasborstel dien je te bevestigen op de telescoopsteel. De hoeken en plekjes die voordien het moeilijkst te bereiken waren, zijn met de wasborstel in een vingerknip schoongeveegd. Een wasborstel met 5 vlakken is ideaal als je voorzichtig moet zijn om geen krassen te maken en als je in kleine hoekjes en kantjes moet ramen wassen. Doordat je zo’n groot oppervlak in een paar bewegingen kan kuisen, gaat het ramen wassen erg snel en vlot. Als je de borstel op een telescoopsteel wilt bevestigen, kies dan voor een borstel die een waterdoorlatende aansluiting heeft. Met een professionele wasborstel maak je elk raam krasvrij en kraaknet. 

Poetsdoeken

Ramen waar je makkelijk bij kan of kleinere raampjes waar je borstel of inwasser te groot voor is, kan je zeker evengoed proper maken met een poetsdoek. Wanneer je buiten de ramen wast, neem je met een poetsdoek eerst al het grof vuil weg van de raamprofielen zoals spinnenwebben, moddervlekken en ander vuil. Pak daarna een nieuwe, propere doek zoals die van Bambus Kristall voor een streeploze afwerking. De Bamboe sponsdoek is erg gebruiksvriendelijk en voor velen een favoriet om ramen te wassen, want het is ideaal om je ramen op de blinken met wat glasreiniger. De zeemvel is eveneens een klassieke poetsdoek om ramen te lappen. Een natuurlijke zeemleer is gemaakt van leder gedrenkt in visolie, zodat het veel water kan opnemen en je het ook weer gemakkelijk kan uitwringen. De laatste stap van het ramen wassen is het opblinken en drogen met een droogdoek.

 

 

Helpdesk