Handgereedschap

Handgereedschap: voor de kleine klusjes in de tuin!

Jeuken je groene vingers? Bij MarketOnWeb vind je werkelijk alle soorten handgereedschap waarmee je aan de slag kan. Klein tuingereedschap heeft als voordeel dat het makkelijker werkt wanneer je weinig plaats hebt zoals in bloembakken, moestuinbakken en tussen dichtbegroeide planten in borders. 

Plantschopjes

Een plantschopje of verplantschopje is het ideale handgereedschap voor kleinere tuinklusjes zoals het planten van zaadjes in je moestuinbak of het verplanten van jonge plantjes in borders. Heb je een klein rotstuintje? Met een plantschopje kan je het eenvoudig onderhouden! Voor wie graag tuiniert is een klein plantschopje een onmisbaar gereedschap in je werkassortiment.

Handharken

Zoek je een smal harkje dat overal tussen past? Een handharkje is ideaal om te harken tussen dichtbegroeide planten, maar ook in borders, bloembakken of moestuinbakken! Het handharkje van De Pypere heeft een ergonomisch handvat voor een goede grip en een handig ophanggaatje. De grond egaliseren, losmaken en wieden doe je in een handomdraai met een compacte handharkje!

Handwiedvorken

Wil je onkruid wieden met de hand? De handwiedvork of onkruidvork heeft 2 of drie lange tanden voor het zorgvuldig wieden van onkruid of verplanten van plantjes. Teel je groentjes in een moestuinbak of op een klein stukje perceel? Gebruik dan het handwiedvorkje om de groentjes zorgvuldig te oogsten. Wil onkruid met penwortels uittrekken (paardenbloem, zuring, weegbree)? Met de steekpunt van een penwortelsteker trek je het onkruid met de gehele wortel uit de grond!

Handhakjes

Zoek je handig gereedschap om je bloembakken of moestuinbak te onderhouden? Een handhakje of handschoffel heeft een klein hakje van maximum 10 cm breed, wat ideaal is om onkruid handmatig te wieden tussen planten die dicht bij elkaar staan. In kleinere moestuinperken en bloembakken kan je immers moeilijk werken met een grote hak. Alternatieven voor het handhakje zijn de schrepel of het wiedijzer, die nog een kleiner werkblad hebben.

Handcultivators

Een compacte cultivator is ideaal om kleine oppervlaktes te bewerken zoals een moestuintje of tuinperkje. De handcultivator heeft gebogen haken waarmee je de aarde kan omwoelen. Gebruik dit handgereedschap voor het verwijderen van onkruid, het luchtig maken van de bodem rondom planten of om meststof met aarde te vermengen. Wil je zeker geen wortels of planten beschadigen? Gebruike dan de eentandige handcultivator.

Sikkels en handzeisen

Een duurzame sikkel is gemaakt van gesmeed ijzer en heeft een snijkant die vlijmscherp gepolijst is. De sikkel werd al gebruikt in de oudheid en vandaag is het nog steeds een populair gereedschap voor het oogsten van gewassen en maaien van grassen op kleine oppervlakken. Hoog gras afsnijden of gewassen te oogsten? Maak een zwaaiende beweging met een handzeis is ideaal om het gras te maaien of de groentes te oogsten!

Bollenplanters en pootstokken

Bloembollen, knollen of aardappelen planten? Met een bollenplanter - ook wel bollenpoter genoemd -  gaat het vanzelf! De bollenplanter is voorzien van een conische buis waar de aarde in blijft steken nadat je hem in de grond hebt geduwd en er weer uitgetrokken. De aarde weer uit de buis krijgen? Klik simpelweg op de knop aan de handgreep! Zo is de kuil ook meteen weer gevuld na het planten! Een pootstok gebruik je voornamelijk om kuiltjes te maken voor kleinere bloembolletjes en zaadjes.

Kunnen we jou helpen?