Uw taal: Nederlands
Uw taal:
 • Gratis verzending vanaf € 30
 • Binnen 48 u geleverd
 • Steeds op voorraad

Borstels

Positie
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

Artikelen 1 tot 24 van 305 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Borstels

Positie
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

Artikelen 1 tot 24 van 305 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Bezems

Om er zeker van te zijn dat u de juiste bezem kiest, geven we je graag een overzicht van de verschillende eigenschappen van alle soorten bezems uit ons assortiment.

De borstels zijn gemaakt van verschillende houtsoorten en type borstelharen van de beste kwaliteit. Voor elke bezem worden de materialen gekozen die het beste aansluiten bij het doel ervan, zodat maximale duurzaamheid steeds gegarandeerd is.

Alle borstels zijn tegelijk praktisch, aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Bij de keuze van de materialen wordt steeds voorrang gegeven aan natuurlijke, duurzame en ruwe producten. Voor de start van de productie van de borstels worden alle dierlijke borstelharen bovendien eerst proper gemaakt, ontvet en uitgekamd in een meerfasig proces om het beste resultaat te bekomen.

Bezem lichamen

De houten bezemlichamen kunnen gemaakt zijn van verschillende types hout. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van beuken-, eiken-, peren-, esdoorn-, thermo- en olijfhout dat het best geschikt is voor kookgerei en persoonlijke hygiëne. Afhankelijk van de omstandigheden waarin de borstel gebruikt zal worden en het doel ervan, zal het hout worden geolied, gewaxt, gestoomd of bewerkt worden in zijn natuurlijke staat.

Borstelharen

Er wordt voor de bezems zowel gebruikt gemaakt van dierlijke haren, haren van natuurlijke vezels en synthetische haren. Elke type haren heeft zijn eigen specifieke kenmerken en wordt gebruikt voor specifieke doeleinden. De volgende types borstelharen worden gebruikt:

Dierlijke haren

 • Om te beginnen wordt vaak gebruik gemaak van haren van zwijnenhaar. Borstelharen van zwijnenhaar hebben de eigenschap dikker te zijn aan de wortel en dunner aan de tip. Om deze reden kunnen zowel ruwe als zachte borstel gemaakt worden, afhankelijk of men het bovenste of onderste deel van de haren gebruikt.
 • Voor borstel met paardenhaar wordt vooral haar van de manen en de staart gebruikt. Paardenhaar is vooral geschikt voor handborstels, stoffers en cobbejagers.
 • Dassenhaar van de rug van het dier, wordt klassiek gebruikt voor de fabricage van scheerkwasten. Deze haarsoort heeft een ronde tip, zodat irritaties en bechadigingen van de huid voorkomen worden.
 • Het meest zachte haar dat wordt gebruikt in onze borstel is geitenhaar. Deze haarsoort wordt veelal gebruikt voor cosmetische- en stof borstels. 

Haren van plantaardige vezels

 • Tampico vezels worden hoofdzakelijk gebruikt voor schrob- en wasborstels, omdat ze zeer stevig en hitte bestendig zijn.
 • Daarnaast wordt nog gebruikt gemaakt van arenga-, coco-, union-, bahia-, bassine-, chiedent- en rijstvezels. 

Synthetische haren

Synthetische haren worden vooral gebruikt voor ruwere en hardere keerborstels en bezems. De materialen die gebruikt worden op synthetische borstels zijn mexyl en polypropyleen.