Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Borstels

Producten 1-24 van 172

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 172

per pagina

Bezems en borstels

Om er zeker van te zijn dat u de juiste bezem kiest, geven we je graag een overzicht van de verschillende eigenschappen van alle soorten bezems uit ons assortiment. De borstels zijn gemaakt van verschillende houtsoorten en type borstelharen van de beste kwaliteit. Voor elke bezem worden de materialen gekozen die het beste aansluiten bij het doel ervan, zodat maximale duurzaamheid steeds gegarandeerd is.

Alle borstels zijn tegelijk praktisch, aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Bij de keuze van de materialen wordt steeds voorrang gegeven aan natuurlijke, duurzame en ruwe producten. Voor de start van de productie van de borstels worden alle dierlijke borstelharen bovendien eerst proper gemaakt, ontvet en uitgekamd in een meerfasig proces om het beste resultaat te bekomen.

Bezemstelen en handgrepen

De houten bezemstelen of handgrepen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten hout. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van beuken-, eiken-, peren-, esdoorn-, thermo- en olijfhout dat het best geschikt is voor kookgerei en persoonlijke hygiëne. Afhankelijk van de omstandigheden waarin de borstel gebruikt zal worden en het doel ervan, zal het hout worden geolied, gewaxt, gestoomd of bewerkt worden in zijn natuurlijke staat.

Borstelharen

Er wordt voor de bezems zowel gebruik gemaakt van dierlijke haren, haren van natuurlijke vezels en synthetische haren. Elk type haren heeft zijn eigen specifieke kenmerken en wordt gebruikt voor specifieke doeleinden. De volgende types borstelharen worden gebruikt:

Dierlijke haren

  • Om te beginnen wordt er vaak gebruik gemaakt van zwijnenhaar. Borstelharen van zwijnenhaar hebben de eigenschap dikker te zijn aan de wortel en dunner aan de tip. Om deze reden kunnen zowel ruwe als zachte borstel gemaakt worden, afhankelijk of men het bovenste of onderste deel van de haren gebruikt.
  • Voor borstels met paardenhaar wordt vooral haar van de manen en de staart gebruikt. Paardenhaar is vooral geschikt voor handborstels, stoffers en ragebollen.
  • Dassenhaar is afkomstig van de rug van het dier en wordt traditioneel gebruikt voor de fabricage van scheerkwasten. Deze haarsoort heeft een ronde tip, zodat irritaties en beschadigingen van de huid voorkomen worden.
  • Het meest zachte haar dat wordt gebruikt in onze borstels is geitenhaar. Deze haarsoort wordt veelal toegepast voor cosmetische en stofborstels. 

Haren van plantaardige vezels

  • Tampico vezels worden hoofdzakelijk gebruikt voor schrob- en wasborstels, omdat ze zeer stevig en hitte bestendig zijn.
  • Daarnaast wordt nog gebruikt gemaakt van arenga-, coco-, union-, bahia-, bassine-, chiedent- en rijstvezels. 

Synthetische haren

Synthetische haren worden vooral uitgekozen voor ruwere en hardere veegborstels en bezems. De materialen die vervaardigd worden voor synthetische borstels zijn mexyl en polypropyleen.

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk