Toggle Nav
Winkelwagen

Huishoudmiddelen

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Producten 1-24 van 298

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 298

per pagina

Huishoudmiddelen nodig? Ontdek ons aanbod hier!

In het huishouden doen we beroep op verschillende huishoudmiddelen om alles tot in de puntjes te kunnen schoonmaken. In onze woning bevinden zich dan ook allerlei voorwerpen en ondergronden die allen een andere aanpak vereisen. Je poetst je ramen immers niet met boenwas, toch? Ontdek hier alle huishoudmiddelen die je nodig hebt om elk hoekje en kantje van je woning weer te laten blinken! 

Meubels reinigen

Zijn je leren bank of stoelen aan een opfrisbeurt toe? Gebruik hiervoor dan een aangepast product. Bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen kunnen het leer beschadigen of vlekken veroorzaken, dus dat moet je absoluut vermijden! Om vuil en vlekken op leder te verwijderen, gebruik je best een lederzeep. Na het reinigen van je meubel is het een goed idee om het leder nog een verzorgingsbeurt te geven met een ledercreme. In de creme zit namelijk lanoline, wat het leder voedt en voorkomt dat het uitdroogt. Het doet de kleur ook helemaal opleven als het wat doffer is geworden. Heb je houten meubels? Een meubelvernieuwer maakt je houten meubels helemaal schoon en bovendien worden krassen minder zichtbaar. Door dit product te gebruiken krijgt het hout een verzorging bovenop de reinigingsbeurt waardoor ze er weer als nieuw uitzien.  

Keuken schoonmaken

Er zijn verschillende huishoudmiddelen om je keuken pico bello schoon te maken. Allereerst vereist de kookplaat een speciale reiniging, aangezien het materiaal vaak te delicaat is om hard op te schuren. Om die reden is aangekoekt vet op een kookplaat niet altijd even eenvoudig om proper te krijgen. Daarom zijn er speciale kookplaatreinigers die het vet doen oplossen en het schoonmaken sneller en effeciënter te maken. Heb je een marmeren keukenblad? Gebruik dan af en toe eens een marmer polish om het te verzorgen en een mooie glans te geven. Het product bevat terpentijn, zodat het marmer wordt gevoedt en de kleur verdiept. 

Wie een koperen kraan in de keuken heeft, weet hoe snel deze prachtige kraan dof en vlekkerig wordt. Blink daarom het koper regelmatig weer op met een koperpoets. Er wordt soms aangeraden om koper met keukenmiddeltjes te reinigen zoals bijvoorbeeld cola. Dat doe je beter niet, want de cola is te agressief en tast het koper beetje bij beetje aan (waardoor ook de waarde daalt). Laat het product even inwerken, maar wacht ook niet té lang. Wrijf daarna de kraan proper met een zachte microvezeldoek. Heb je nog een prachtig zilveren bestek? Maak het weer glanzend met zilverpoets

Vlekken verwijderen

Ken je het klassieke huishoudmiddel ossengalzeep nog? Je grootmoeder vast wel! Door de speciale samenstelling van ossengal is het ideaal te gebruiken als ontvlekker in de wasmachine. Veel vlekkenreinigers bevatten chemicaliën of bleekmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, maar ossengalzeep is een natuurlijk product. Wanneer je de ossengalzeep gebruikt om andere oppervlakten proper te maken, laat het dan nooit volledig opdrogen, maar spoel het tijdig goed uit. Citroenzeep is eveneens een klassieke ontvlekker waarvan het recept al honderden jaren bestaat en generatie op generatie wordt doorgegeven. Het wordt ingezet bij tal van problemen met moeilijke vlekken, denk maar aan vetvlekken, olievlekken of wijnvlekken!

Heb je ooit roestvlekken proberen te verwijderen? Dan weet je dat dit geen gemakkelijke klus is. Oxi Kill is een roestverwijderaar die roestvlekken met gemak verwijdert van allerlei oppervlakken zoals zwembadboordstenen, terrassen of metalen voorwerpen. Bovendien beschadigt deze roestverwijderaar het oppervlak niet, omdat het geen bijtende zuren bevat.

Badkamer schoonmaken

Als je niet oplet, kan kalk een badkamer al snel helemaal aantasten. In leidingwater zit namelijk altijd kalk, dus het zet zich stilaan vast op alle plaatsen waar je regelmatig gebruikt. Er ontstaat dan een witte rand rondom en naast de kraan van het bad, de wasbak of de douche. Bij de douchekraan kan kalk er zelfs voor zorgen dat de waterstralen geblokkeerd geraken. Kalk kan de kleine gaatjes namelijk helemaal opvullen met kalk waardoor het water geblokkeerd wordt. Maak de douchekop dus regelmatig schoon met een ontkalker.

De spiegels en ramen kan je met een goede glasreiniger perfect schoon krijgen. Spray het bij voorkeur niet op het glas zelf, maar verstuif een beetje glasreiniger op een poetsdoekje en wrijf hiermee je raam of spiegel schoon. Een goede glasreiniger bevat een speciale glansalcohol waardoor het product verdampt en geen strepen achterlaat op je ramen of spiegels. Het bad, de douche, de wastafels en tegels kan je schoonmaken met een krachtige reiniger zoals de Leifheit Badspray.

 

 

Helpdesk