Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Mos verwijderen

Producten 1-24 van 54

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina

Mos verwijderen: hoe begin je eraan?

Mos in de tuin of op het terras? Het voorkomen is bijna onmogelijk, maar gelukkig kan je met de juiste producten deze vervelende, groene planten wel eenvoudig en efficiënt verwijderen. Mos ontwikkelt zich zeer snel op plaatsen waar het vochtig en schaduwrijk is. Eerst ontstaat er een dun laagje groene aanslag, maar wanneer je dit niet behandelt, zullen de mossen en algen snel volgen. Het is aan te raden om producten die mos bestrijden bij droog en zonnig weer te gebruiken en daarnaast altijd goed te doseren. Raadpleeg daarom steeds de verpakking voor de juiste dosis van het product. 

Mos in gazon bestrijden

Mos verwijderen dat oprukt in je gazon kan een lastig karwei zijn. Meteen na de winter heeft mos al een voorsprong op gras. De bodemtemperatuur is op dat moment nog vrij laag en bovendien is het in die periode nog relatief donker en vochtig. In deze omstandigheden denkt gras nog niet aan groeien, maar is het mos al volop in opmars. Het beste wat je dus kan doen tegen mos in het gazon, is snel handelen. Mos verwijderen kan bijvoorbeeld met een wateroplosbaar poeder zoals de Edialux Moscide. Moscide pakt het mosprobleem aan op langere termijn en zorgt daarnaast voor een mooie, groene kleur van het gras. Wil je levermos bestrijden? Mogeton van Edialux is één van de weinige middelen dat effect heeft op levermos in het gazon en grasvelden!

Korstmos verwijderen

Korstmos bestrijden kan een erg hardnekkig en vuil werkje zijn. Het is aan te raden om allereerst even de grootste stukken korstmos te verwijderen met een metalen voegborsteltje. Hiermee kan je korstmos verwijderen op een vlakke ondergrond, maar het is vooral een handige tool om mos tussen klinkers en tegels te verwijderen. Schuur echter niet te hard, want dit kan de ondergrond beschadigen en de sporen van het mos dieper in het materiaal duwen. Wanneer je de grootste stukken hebt verwijderd, kan je aan de slag met de mosbestrijding.  

Dak ontmossen

Mos op het dak kan voor velen een doorn in het oog zijn. Bedenk voor jezelf of je zelf het dak gaat ontmossen of dat je dit misschien beter overlaat aan een specialist. Niet elk dak is even gemakkelijk bereikbaar en het vereist wel enige handigheid om dit klusje zelf te klaren. Ga je toch zelf aan de slag, dan kan dit op verschillende manieren. Zo kan je eerst met de hogedrukreiniger het grootste deel van het mos neerwaarts wegspoelen. Daarna behandel je het dak met een ontmosser. Je kan er ook voor kiezen om omgekeerd te werken: eerst het dak behandelen met een mosverwijderaar, het product laten inwerken en achteraf alles wegspoelen met de hogedrukreiniger. 

Meststoffen

Het geheim voor een mooi, diepgroen gazon? Zorg voor een goede en regelmatige bemesting van je grasmat met gazonmest! Het gazon bemesten is essentieel om je gras goed te laten groeien en het een gezonde, groene kleur te laten krijgen. Bovendien zijn er ook bepaalde meststoffen die mos bestrijden. Niet zo vreemd, want een goede bemesting zorgt ervoor dat gras beter groeit, waardoor het mos minder kans krijgt. Het beste moment om te beginnen met het gazon bemesten is in het vroege voorjaar in de maanden februari en maart. Begin eerst met kalk strooikorrels in het gazon te verspreiden. De kalk zorgt ervoor dat de bodem minder zuur is waardoor gras meer voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen. Ga daarna aan de slag met de gazonmest en let er op dat je de korrels goed evenredig verspreid.

Let op! Mos bestrijden met azijn, chloor of javel is géén goed idee! Dit zijn producten die niet thuishoren in de natuur. Als je dit wel doet, kan het misschien wel effectief zijn, maar je kan omliggende planten en organismen fel beschadigen en bovendien kan het giftig zijn voor dieren. 

 

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk