Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Ontmosser & onkruidverdelger

23 producten

Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina

Mos of onkruid verwijderen? Vind hier de oplossing!

Mos verwijderen

Na de winter heeft het mos gegarandeerd een weg gevonden naar jouw gazon. Het gras blijft meestal niet gespaard en je terras en houten meubelen zijn niet immuun voor de algengroei tijdens de vochtige, koude maanden. Mos gedijt namelijk goed op schaduwrijke en vochtige plaatsen. Het groeit al bij temperaturen net boven de 5°C, terwijl het gras zich op dat moment nog diep in zijn winterslaap bevindt. Hierdoor is er maar moeilijk te ontkomen aan het oprukkende mos gedurende de herfst en de winter. Met een goede ontmosser zoals die van MOSA kan je het mos doeltreffend behandelen. Let steeds goed op welke materialen je met de ontmosser kan behandelen. Een ontmosser voor hout is ideaal om houten terrassen en tuinmeubelen te behandelen, maar zal bijvoorbeeld nooit geschikt zijn voor je gazon. Je wilt immers het mos verwijderen zonder het gras te beschadigen. Gebruik daarom een speciaal mosbestrijdingsmiddel tegen mos in je gazon om het mos tussen het gras te bestrijden.

Onkruid verwijderen 

Vanaf de lente duikt het onkruid weer overal op zoals tussen klinkers, tegels en planten in je gazon. Het is dus bijna onvermijdelijk dat je er op een bepaald moment mee geconfronteerd wordt. Het is voornamelijk hardnekkig onkruid zoals heermoes, distels en paardenbloemen die voor frustraties zorgen aangezien ze zo moeilijk te verdelgen zijn. Voor wie een grote tuin heeft, is het huzarenstukje om elk onkruidje met de hand uit te trekken. Bovendien is het probleem met handmatig onkruid verwijderen dat er vaak stukjes wortel van het onkruid achterblijven in de grond. Onkruid op stenen ondergronden kan je best behandelen met een onkruidverdelger voor opritten, tegels en paden. Deze onkruidverdelgers zijn zo samengesteld dat ze geen vlekken achterlaten op stenen ondergronden. Heb je last van moeilijk te verwijderen onkruid? Er zijn onkruidverdelgers die speciaal ontwikkeld zijn tegen hardnekkig onkruid zoals boterbloemen, netels en distels.

Groene aanslag verwijderen

In het voorjaar willen we niets liever dan zoveel mogelijk tijd buiten spenderen. Jammer genoeg worden we op dat moment geconfronteerd met het vieze groene laagje dat over zowat alles ligt dat in je tuin staat. Deze groene aanslag is in feite een algengroei die zich heeft ontwikkeld gedurende de herfst en de winter. Als je denkt dat je uren moet zwoegen en schrobben om dit laagje weg te krijgen, dan heb je het bij het verkeerde eind. Een goede groene aanslagreiniger doet namelijk al het harde werk voor jou! Het enige wat je moet doen is de groene aanslagreiniger verdunnen met water en vernevelen over het te behandelen oppervlak. De zon doet voor jou de rest van het werk en zorgt ervoor dat het product goed kan indringen in de ondergrond. Na de behandeling regent het daarom best 48 uur niet. Hierna kan je het oppervlak afspoelen of een eventuele regenbui het product en de groene aanslag laten wegspoelen. Kunnen we jou helpen?

Helpdesk