Parketvloer schoonmaken? 5 tips!
Ben jij de trotse eigenaar van een authentiek houten parket? Dan wil je je vloer vast en zeker zo goed mogelijk onderhouden en beschermen tegen vlekken en krassen. Deze 5 tips helpen je alvast om zo goed mogelijk zorg te dragen voor je parket!

1. Investeer in een goede parketborstel

Stofzuigen mag je frequent doen op een parketvloer. Probeer wel te investeren in een goede parketborstel voor je stofzuiger. Op deze manier voorkom je mogelijks krassen veroorzaakt door een te harde stofzuigerborstel. Ook als je manueel je vloer schoonveegt, kies je best voor een parketborstel.

2. Beperk het onderhoud met zeep

Een onderhoud met zeep (zoals de Rubio Monocoat Universal Soap of Rubio Monocoat Surface Care Spray) houd je best bij maximum 1x per week. Wanneer je te vaak of met een te hoge dosis van deze zepen reinigt, kan een licht laagje op het oppervlak achterblijven waarop stof en vuil vast komt te zitten.

3. Reinig met zo min mogelijk water

Laat geen water op de oppervlakte staan, het volstaat om je parket vochtig te reinigen. Loop niet op de vloer zolang hij niet volledig droog is om vlekken te vermijden.

4. Gebruik twee emmers bij het schoonmaken

Werk bij voorkeur met 2 emmers bij het poetsen: 1 met het zeepmengsel en 1 met zuiver water om het vuil uit de dweil te spoelen. Zo vermijd je dat je met vuil zeepsop je parket schoonmaakt.

Producttips:

Rubio Monocoat Universal Soap: Deze zeep is perfect geschikt voor het regelmatige onderhoud van geoliede oppervlaktes. De formule verwijdert vuil en vet zonder een laag op te bouwen. Zo blijft de matte, natuurlijke uitstraling van het hout behouden.

Rubio Monocoat Surface Care Spray: Dit is een handige, gebruiksklare versie van de Universal Soap. Dankzij de sprayflacon is dit product ideaal voor een snelle reiniging van kleinere vloeroppervlaktes en lokale vlekken op parket, salontafels, werkbladen, …