Tips & tricks

 1. Lenteschoonmaak? Ontdek onze tips én producten!

  Lenteschoonmaak? Ontdek onze tips én producten!

  Tijd voor een grote lenteschoonmaak? Na een lange, donkere winter kan je wel eens schrikken van hoe vuil het huis is geworden als de zon door de ramen schijnt... Bah! Steek meteen de handen uit de mouwen en gebruik deze zonnige dag voor een grondige lenteschoonmaak. Wij geven je alvast enkele tips om de belangrijkste plaatsen tot in de puntjes schoon te maken! 

  Lees meer »
 2. Groene aanslag verwijderen: hoe doe je dat?

  Groene aanslag verwijderen: hoe doe je dat?

  Groene aanslag verwijderen wordt vaak gezien als een moeilijke en tijdrovende klus. Na de winter heeft het glibberige, groene laagje zich dan ook overal verspreid. Het terras, de oprit, tuinmeubelen: niets ontsnapt eraan! Dat oogt natuurlijk niet echt fris en bovendien kan je er al snel op uitglijden. Laat het vooral niet zijn gangetje gaan, want dan krijg je te maken met bacteriën en schimmels. Bovendien kan het op termijn de ondergrond beginnen aantasten. Toch hoeft groene aanslag verwijderen helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij geven graag antwoord op een paar veelgestelde vragen, zo kan jij meteen aan de slag!

  Lees meer »
 3. Buxusmot bestrijden: hoe begin je eraan?

  Buxusmot bestrijden: hoe begin je eraan?

  Heb je de buxusmot gespot? Onderneem dan zo snel mogelijk actie! Hoewel de motten niet erg lang leven (8 tot 14 dagen), leggen ze in deze korte periode wel hun eitjes onderaan de buxusplanten. Wanneer de rupsen uitkomen vreten ze je buxus helemaal kaal. Dit maakt de buxusmot indirect de boosdoener. Informeer je hier hoe je je buxushaag alsnog kan redden!

  Lees meer »
 4. Hoe onkruidverdelger sproeien met een drukspuit?

  Hoe onkruidverdelger sproeien met een drukspuit?

  Onkruidverdelger doe je best in een drukspuit om het snel en efficiënt te vernevelen over je gazon, terras of aanplantingen. Aan onkruid valt nu eenmaal niet te ontkomen, het groeit en woekert overal waar je het niet wil. Er zijn verschillende methodes om onkruid te bestrijden, maar een onkruidverdelger blijkt in de meeste gevallen nog steeds de beste oplossing. Staat onkruid sproeien binnenkort op je planning? Dan zijn er een paar handige tips die je kan opvolgen als je onkruid op de meest doeltreffende manier wilt verdelgen.

  Lees meer »
 5. Onkruid verbranden met een onkruidbrander

  Onkruid verbranden met een onkruidbrander

  Onkruid verbranden of thermische onkruidbestrijding is een relatief nieuwe methode om komaf te maken met ongewenst onkruid. De onkruidbrander straalt een geconcentreerde hitte uit die het onkruid tot in de wortels vernietigt. Dat is meteen ook de reden waarom deze methode zo doeltreffend is. Bovendien is het gebruik van chemische onkruidverdelgers inmiddels verboden voor het gemeentebestuur (en in Nederland ook voor particulier gebruik). Onkruid verbranden met een onkruidbrander is in dat geval een ideale oplossing om toch van het ongewenste onkruid af te geraken. 

  Lees meer »
 6. Bladluis bestrijden: advies & tips!

  Bladluis bestrijden: advies & tips!

  Bladluizen zijn kleine insectjes die we massaal zien opduiken in het voorjaar en de zomer. Ze voeden zich met het sap van jonge plantenscheutjes en knoppen uit de grond, waardoor de plantjes zullen stoppen met groeien. De ergste schade zal zich echter voordoen wanneer ze virussen als witziekte en roetdauw overbrengen op de planten. Heb je een aantal bladluizen gespot? Onderneem dan onmiddellijk actie, want bij warm en vochtig weer vermenigvuldigen bladluizen zich in een razendsnel tempo!

  Lees meer »
 7. Strijken als een pro? Volg onze 7 strijktips!

  Strijken als een pro? Volg onze 7 strijktips!

  Strijken is niet de leukste klus op aarde, akkoord. Toch kan je het jezelf heel wat aangenamer maken met een efficiënte aanpak en de juiste strijkbenodigdheden! Die berg met strijkgoed gaat - jammer genoeg - niet plots vanzelf netjes gestreken in de kast hangen, maar met onze tips gaat het wel een pak sneller! Probeer ze nu en strijk alle plooien weer glad!

  Lees meer »
 8. Mieren bestrijden in huis en tuin

  Mieren bestrijden in huis en tuin

  Mieren bestrijden is alleen nodig wanneer ze voor overlast zorgen in je huis of tuin. Het is immers bewezen dat deze kleine insectjes erg nuttig zijn binnen het ecosysteem. Wanneer mieren je toch last bezorgen zijn er verschillende mogelijkheden om ze te verdelgen. Het is onmogelijk om ze volledig uit te roeien, maar je kan het aantal wel inperken of het nest doen verhuizen. Hoe voorkom je nu een invasie van mieren in je huis of tuin?

  Lees meer »
 9. Kersenpitkussen opwarmen: 7 veilige tips!

  Kersenpitkussen opwarmen: 7 veilige tips!

  Kersenpittenkussens zorgen voor een zalige warmte die de koude winterdagen heel wat aangenamer maken. Bovendien bespaar je op je energiefactuur! Gewoon even in de magnetron en klaar, toch? Klopt, maar het is belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen zodat je kersenpitkussen, de magnetron én je huid onbeschadigd blijven. Maak je vooral geen zorgen, als je onderstaand advies opvolgt, kan er niets misgaan!

  Lees meer »
 10. Zwembad onderhoud? Gebruik BSI!

  Zwembad onderhoud? Gebruik BSI!

  Een grondig zwembad onderhoud is noodzakelijk als je geen problemen wil krijgen met je zwembad. Behandel het daarom regelmatig tegen vuil, vet en bacteriën die in het zwembad terecht zijn gekomen. Het water krijgt het immers hard te verduren tijdens frequent gebruik in de zomermaanden en door langdurige stilstand in de winter. BSI heeft een veilig en doeltreffend assortiment aan onderhoudsartikelen die gegarandeerd de kwaliteit van je zwembadwater op peil houden!

  Lees meer »
Pagina