Zaden

Zaden

Producten 1-24 van 88

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. graszaad-dcm-riparo
  Graszaad Riparo Plus DCM Herstelgazon - 2,6 kg
  € 24,25
  Waardering:
  93%
  (6)
 2. graszaad-activo-plus-speel-gazon
  Graszaad Activo Plus DCM Speel- en sportgazon - 1,5 kg
  € 19,95
  Waardering:
  80%
  (3)
 3. compo-gazon-herstellen-gazonzaad-herstelgazon-grasmat-snelkiemend-kale-plekken-2-kg
  Gazonzaad Gazonherstel Compo, 2 kg
  € 27,05
 4. compo-gazonzaad-herstelgazon-graszaad-grasmat-herstellen-kale-plekken-snelkiemend-1-kg
  Gazonzaad Gazonherstel Compo, 1 kg
  € 16,90
 5. Lage-Peulerwt-zaden-zaaien-BAMBY-Protecta-erwtjes-kweken-moestuin-ecostyle
  Lage Peulerwt zaad, BAMBY, 150 g
  € 6,20
 6. Komkommerzaad-Marketer-zaaien-moestuin-groentezaad-Protecta-ecostyle-zaadvast
  Komkommerzaad Marketer, 3 gram
  € 3,95
 7. Gele-Courgette-zaden-zaaien-ecostyle-Protecta-eigen-moestuin-eenvoudig-beginner-bewaargroente-groentezaden
  Courgettezaden 'Gele', 2 gram
  € 3,95
 8. Bloemkoolzaad-Romanesco-Protecta-ecostyle-groentezaden-moestuin-kweken-zaadvast
  Bloemkoolzaad Romanesco, 1 gram
  € 3,95

Producten 1-24 van 88

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Graszaden, groentezaden of fruitzaden van topkwaliteit!

Van plan om gras te zaaien? Stel eerst vast welk resultaat je wil bekomen: kale plekken herstellen, een nieuw gazon aanleggen of de betredingstolerantie verhogen. Gebruik vervolgens het type graszaad dat het dicht aanleunt bij jouw doelstelling. Elk type graszaad is immers op een andere manier samengesteld Op deze manier verkrijg je de beste resultaten! 

Graszaad zaaien doe je best vroeg in het voorjaar of in het najaar. Het ideale moment om gazon te zaaien is wanneer de bodem reeds vochtig is van een recente regenbui. Helemaal goed is wanneer ze nog enkele regenbuien voorspellen in de opvolgende dagen. Door de continue vochtigheid kan het graszaad goed kiemen. Bij droog en heet weer is het belangrijk om je gazon zelf regelmatig te besproeien.

Kale plekken herstellen in je gazon

Er zijn heel wat verschillende oorzaken die aan de basis kunnen liggen van plekken in je grasmat. Denk maar aan molshopen, verbrandingsplekken van hondenurine, het verwijderen van mos of de aanwezigheid van schadelijke insecten zoals engerlingen. Kies voor DCM Riparo Plus Herstelgazon of Patch Magic voor een snelle en kwalitatieve oplossing om deze dode plekken weer tot leven te brengen! Je kan het graszaad het hele jaar gebruiken, maar de ideale toepassingsperiode ligt tussen maart en oktober. 

Duurzaam moestuinieren met zaadvaste zaden

De fruit- en groentezaden in ons assortiment zijn van de beste kwaliteit. De zaden van Protecta zijn altijd zaadvast. Maar wat is nu net het verschil tussen zaadvaste en hybride zaden?

De zaden van een zaadvaste plant nagenoeg identiek zijn aan de ouderplant. De nakomelingen hebben dezelfde eigenschappen als het oorspronkelijke gekochte ras. Op deze manier kan het vermeerderen van de zaden eindeloos doorgaan.  Het bijkomend voordeel van zaadvaste zaden is dat ze vaak beter ziektebestendig zijn dan nakomelingen van hybridezaden. 

Een hybride ras is een kruising van twee ouderrassen met gewenste eigenschappen (zoals bv. ziektebestendigheid en opbrengst). Het grootste nadeel van hybriderassen voor de consument is dat je er geen bruikbaar zaak uit kan winnen.

Heerlijke groentes van eigen kweek

Ben je een beginnende moestuinier? Ontdek dan ons uitgebreide aanbod aan groentezaden en kweek heerlijke groentes in je eigen tuin! Denk maar aan courgettezaden, pompoenzaden of radijszaden. Bovendien heb je er helemaal niet veel ruimte voor nodig. Zelfs een kleine moestuinbak kan al volstaan voor het telen van enkele groentjes of kruiden. De zaadjes voorplanten en verplanten is eveneens een leuk activiteit om samen met de kinderen te doen!

Kunnen we jou helpen?