Schoppen

Schoppen voor alle klusjes!

Heb je je altijd al afgevraagd wat het verschil is tussen een schop en een spade? Wel, een spade dient om de grond los te maken en is doorgaans scherper en platter dan een schop. Een schop is bedoeld om de losgemaakte aarde op te scheppen en beschikt over een breder en dieper blad. Bij MarketOnWeb vind je verschillende soorten schoppen van de merken Polet, De Pypere en Gardenline. 

Verschillende soorten schoppen

Een zandschop - ook wel bats genoemd - is het populairste model, aangezien het een erg veelzijdige schop is die je voor een waaier aan klusjes kan gebruiken. Denk maar aan het ruimen van zand en puin, het aanmaken van cement en beton en andere grondwerken. Wie regelmatig kolen en assen moet ruimen in bijvoorbeeld een open haard kiest best voor een kolenschop met een groot, rechthoekig blad. De betonschop met rechte snede is vooral handig bij het leegscheppen van mortelkuipen en bij het egaliseren van grond. Het smalle blad dat de kabelschop typeert, is ideaal om losse grond uit smalle gleuven uit te scheppen.

Grootte en dikte van het blad (bij zandschoppen)

De kwaliteitsmerken Polet en De Pypere duiden de afmetingen van het blad aan met een nummer. Zandschoppen zijn immers verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kleinste formaat wordt aangeduid met de waarde "000" en de grootste met de waarde "3". De meerderheid van de schoppen heeft een formaat dat ergens tussen deze twee waarden in ligt. De dikte van het blad is eveneens een maatstaf voor de stevigheid en kwaliteit. Hierbij geldt: hoe dikker, hoe steviger. Maar let op, een schop met een dik blad zal ook zwaarder aanvoelen.

Soorten stelen

Schoppen zijn beschikbaar in verschillende soorten stelen. Uiteraard is de ene steel de andere niet. Bij MarketOnWeb hebben we schoppen met stelen in essenhout, beukenhout of glasvezel. Wanneer je een schop wilt met een houten steel, kies je best voor essenhout. Dit hout is erg sterk, maar tegelijkertijd ook flexibel genoeg. Beukenhout is de goedkopere variant, die iets minder sterk is en iets minder bestand is tegen water. Wil je het neusje van de zalm? Ga dan voor steel gemaakt uit glasvezel. Dit materiaal is tot 5 x sterker dan een houten steel!

Kunnen we jou helpen?