Toggle Nav
Winkelwagen

Insectenhotels

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Insectenhotels: creëer een biologische tuin!

Vele insecten in onze tuin zijn erg nuttig! Denk maar aan lieveheersbeestjes die bladluizen verorberen of bijen die zorgen voor de essentiële bestuiving van gewassen, bloemen en planten. Een insectenhotel biedt deze nuttige insectjes zowel onderdak tijdens de winter als een nestplaats om zich voort te planten. Daarnaast is het natuurlijk gewoon erg leuk om te kijken hoe ze zich in de kastjes nestelen. Heb je kinderen? Een insectenhotel is leuke manier om bij te leren over de natuur!

Bijenhotel

Een bijenhotel biedt een uitstekende nestgelegenheid voor verschillende soorten bijen zoals de populaire honingbij, de metselbij of maskerbij. Elke wilde bij prefereert een bepaalde doorsnede van gangetje om eieren te leggen. Om die reden hebben insectenhotels meestal gangetjes van verschillende groottes.

Door het achteruitgaan van de nestgelegenheden voor wilde bijen, komt hun voortplanting steeds meer in het gedrang. Op lange termijn vormt dit een ernstig probleem, aangezien bijen tot de meest behulpzame insecten behoren voor de bestuiving van planten en bloemen. Door een bijenhotel te plaatsen, draag jij je steentje bij aan het behoud van de bijenpopulatie.

Helaas groeien er in ons landschap steeds minder bloemen. Om de bijen aan te trekken, kan je daarom in de buurt van het hotel wat extra bloemen aanplanten zoals margrietjes, bernagie of knoopkruid. Dit zorgt ervoor dat je bijenhotel zeker volgeboekt is.

Vlinderkast

Hou je van de vrolijk dartelende vlinders in je tuin? De vlindernestkast is speciaal ontworpen als schuilplek tijdens natte en koude dagen. Het plaatsen van een vlindernestkast helpt deze kleurrijke beestjes te overwinteren. Door de vier verticale openingen aan de voorkant kunnen vlinders makkelijk aanvliegen en plaatsnemen in het huis. Zo kan je in de lente weer volop genieten van een heus vlinderschouwspel in je tuin. Vlinders zijn verzot op nectarrijke planten zoals krokussen, lavendel en boskamperfoelie. Als je deze planten voorziet in je tuin, heb je meer kans dat de vlinders de weg naar het kastje vinden!

Lieveheersbeestkastje

Wist je dat lieveheersbeestjes erg nuttig zijn in je tuin? Met een lieveheersbeestkastje zorg je voor beschutting en onderdak zodat ze bij elkaar kunnen overwinteren. De ingangen zijn zo ontworpen dat lieveheersbeestjes er gemakkelijk toegang tot hebben. Ondertussen houdt het veel concurrenten en andere roofdiertjes buiten. 

Een volwassen lieveheersbeestje eet wel 100 bladluizen per dag en vormt daarom een belangrijk onderdeel van het biologisch tuinieren. Bovendien overwinteren lieveheersbeestjes vaak in een groep bij elkaar en biedt een kastje daar de perfecte plaats voor. Om het lieveheersbeestjes helemaal naar de zin te maken is het aan te raden enkele losse bladeren of een rolletje golfkarton in het huisje te stoppen.

Hommelhuis

Wist je dat die arme hommels het alsmaar moeilijker krijgen om een geschikte nestlocatie te vinden? Gelukkig kan je daar met een hommelhuis verandering in brengen! Deze bezige insecten vliegen ook tijdens slecht weer uit om voedsel te vinden. Zowel de boomhommel, de weidehommel als de tuinhommel kan je verwachten in het hommelhuis.

XXL insectenhotel

Bijen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen hebben elk hun eigen belangrijke taak in het ecosysteem van je tuin. Met een XXL insectenhotel help je om hun populatie op peil te houden! Een XXL insectenhotel is een gedroomde habitat voor verschillende soorten insecten. Het geeft veel verschillende insectjes tegelijk een onderdak of een nestplaats. Daarnaast is het een erg geliefd instrument voor educatieve toepassingen in scholen en bossen. 

 

Helpdesk