Uw taal: Nederlands
Uw taal:
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Binnen 48 u geleverd
  • Steeds op voorraad

Soorten vullingen in warmtekussens: voor- & nadelen

Warmtekussens zijn dé oplossing om je snel op te warmen wanneer de vrieskou je huis binnensluipt! Wat is er immers gezelliger dan je op de bank of in bed te nestelen met een zacht warmtekussen aan je zij? Zoek je nog een warmtekussen, maar weet je het verschil niet tussen de verschillende vullingen? Geen nood, wij maken je graag wegwijs in de voor- en nadelen van de meest gebruikte vullingen.

 

Warmtekussens met grote pitten: kersenpitten

De meest gebruikte grote pitten om een pittenzak te vullen zijn de kersenpitten. Het kersenpitkussen is inmiddels een echte klassieker die al eeuwenlang bestaat! Kersenpitten worden nog steeds massaal gebruikt als vulling voor warmtekussens en bijna elk gezin heeft er inmiddels minstens eentje in huis. Bekende merken zijn Kersepitje en Hittepit.

Het opwarmen van het kersenpitkussen zorgt ervoor dat er specifiek aroma vrijkomt van kersen. Bij kersenpitkussens van minder goede kwaliteit komt er soms een onaangename geur vrij als je ze opwarmt. Bij MarketOnWeb zijn alle kersenpitkussens van hoge kwaliteit en garanderen  we dat de kersenpitten al gedroogd zijn voordat ze in de zak terechtkomen. Dit zorgt ervoor dat de pitten geen onaangename geurtjes verspreiden, alleen een natuurlijke geur. 

Sommigen houden van deze natuurlijke geur, terwijl anderen de geur minder aangenaam vinden. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je de typische geur van een kersenpitkussen een voor- of nadeel vindt.

Een belangrijke eigenschap aan een warmtekussen met een kersenpittenvulling is dat dit soort pitten meestal minder zwaar wegen dan een warmtekussen gevuld met bijvoorbeeld koolzaad of lijnzaad. Het grote voordeel hiervan is dat de kersenpitten zo goed als geen druk uitoefenen op het lichaam. Dat kan belangrijk zijn als je het kersenpitkussen wil gebruiken voor bijvoorbeeld een kneuzing of verrekking.

  

Warmtekussens met kleine pitten: koolzaad, lijnzaad, druivenpitten,…

De laatste tijd zien we het gebruik van kleinere pitten zoals koolzaad en lijnzaad stijgen om warmtekussens op te vullen. Ook druivenpitten zitten steeds vaker in warmtekussens. Deze druivenpitjes zijn van grootte vergelijkbaar met koolzaad. Het voordeel aan een warmtekussen met kleinere pitten of zaden is dat het zich makkelijker aanpast aan de vorm waarop het ligt zoals bijvoorbeeld je nek, knie of buik. 

Wanneer het kussen gevuld is met lijnzaad of koolzaad is er weinig structuur in de zak waardoor het ietsje zachter zal aanvoelen dan een kersenpittenzak. Bovendien blijft het kussen langer warm dan een kersenpitkussen door de grote hoeveelheid zaden. 

 

Warmtekussens met siliconen parels

De laatste nieuwigheid op de markt? Warmtekussens met siliconen parels! De vulling van siliconen heeft twee grote voordelen. Ten eerste zijn deze warmtekussens perfect geschikt voor iedereen die een kans heeft op een allergische reactie bij het gebruik van kussens met pitten of zaden. 

Ten tweede is dit kussen ideaal voor wie niet zo houdt van de geur van de opgewarmde pitten of zaden. Sommigen vinden deze geur heerlijk, maar anderen zijn er niet zo dol op. Een warmtekussen met siliconen parels verspreid erg gelijkmatig de warmte.

 

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.