Waarom een tochtstopper onmisbaar is

Een tochtstopper bestaat al vele jaren en is inmiddels een onmisbaar voorwerp in ieder huishouden. Dit eenvoudige voorwerp maakt immers al snel een groot verschil in de gevoelstemperatuur in huis. Tochtstoppers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, modellen en kleuren, waardoor je altijd wel een tochtrol vindt die 100% past bij jouw interieur. Hieronder lees je de 4 voornaamste voordelen van een tochtstopper:

Isolerend

Het grootste voordeel van een tochtstopper? Hij stopt onmiddellijk de koude luchtstromen die je huis binnendringen. Dat is natuurlijk ook de reden waarvoor je hem koopt. Zorg ervoor dat de tochtstopper even lang is als de kier zodat er geen tocht meer langs kan. In de meeste gevallen wordt een tochtrol voor de voordeur gelegd, maar ook aan een raam, schuifraam of zolderdeur werkt de tochtstopper isolerend tegen koude tocht. 

Besparend en goedkoop

Door de isolerende eigenschappen van de tochtstopper voelt het minder koud en kil in huis. Hierdoor zal je de verwarming minder hoog zetten. Het resultaat? Dat zie je meteen aan je energiefactuur! Een tochtstopper is een goedkope en eenvoudige oplossing om je tochtprobleem op te lossen en je energiefactuur omlaag te krijgen. De prijzen van een tochtrol variëren tussen 5 en 17 euro.

Altijd een model op maat

Er zijn tochtstoppers in verschillende afmetingen en modellen. Hierdoor heb je altijd een tochtstopper die afgestemd is op jouw persoonlijke wensen. De maten variëren tussen 70 en 140 cm. Er zijn eveneens aanpasbare tochtrollen die je op de gewenste lengte kan afsnijden. Daarnaast zijn er verschillende modellen beschikbaar zoals magnetische tochtstoppers, dubbele tochtstoppers of zelfklevende tochtstoppers.

Decoratief

Naast zijn functionele eigenschap kan een tochtstopper ook een grote decoratieve waarde hebben. Hou je van een vleugje humor in het interieur? Kies dan voor een tochtstopper in de vorm van een diertje zoals een hond, kat of schaap. Een tochtrol met grappige quote of print is ook altijd een leuke binnenkomer. Wie liever van elegantie houdt, heeft de keuze uit mooi afgewerkte tochtstoppers in neutrale kleuren.