Onkruid verwijderen tussen planten?

Onkruid is vaak een ongewenste gast in onze tuin. Als het onkruid begint te woekeren tussen sierstruiken, bloemen en gewassen kan dit mogelijks de groei van deze planten zwaar belemmeren en aantasten. Zeker bij hardnekkig onkruid ben je er maar beter op tijd bij! Daarnaast vinden vele mensen het simpelweg niet mooi als er onkruid groeit tussen de planten in hun siertuin of moestuin. Maar hoe kan je nu best onkruid verwijderen tussen planten?

 

Onkruid verdelgen tussen sierplanten

Het is niet evident om onkruid aan te pakken tussen sierplanten en bloemen. Je wilt namelijk niet je mooie planten worden aangetast door de onkruidverdelger. Om dit klusje wat eenvoudig te maken, zijn er gebruiksklare onkruidverdelgers die je kan sprayen op het onkruid dat je wil behandelen. Door de spray is het mogelijk om een gelokaliseerde behandeling uit te voeren. Blijf de toepassing wel herhalen voor een blijvend resultaat. 

 

 

Onkruid verwijderen in de moestuin

Het spreekt vanzelf dat je in de moestuin moet opletten dat je je gewassen niet beschadigt met het gebruik van een onkruidverdelger. De beste methode om onkruid te bestrijden in je moestuin is simpelweg om te voorkomen dat het er kan groeien. Regelmatig met de schoffel door de moestuin gaan helpt om de bodem te verluchten en onkruid te verwijderen. Wil je echt op veilig spelen? Maak dan gebruik van een onkruidtrekker met een lange steel en grijper. Op deze manier kan je op een snelle en ergonomische manier al het onkruid uittrekken en ben je er zeker van dat er geen goede planten beschadigd worden. Let er wel op dat je steeds de wortel van het onkruid mee uittrekt, anders groeit het meteen weer terug!

 

 

Onkruid verbranden tussen planten

Het voordeel van onkruid verbranden is dat je het erg lokaal kan toepassen. Perfect voor tussen de planten hoor ik je al denken… Mis! Hoewel deze methode doeltreffend kan zijn om onkruid te bestrijden, is het brandgevaar helaas te groot wanneer je het in je gazon gebruikt. Vooral tijdens droge perioden kan een brand zich al snel verspreiden door de hitte van de onkruidbrander. Daarom raden we aan de onkruidbranders alleen voor terrassen, opritten en andere stenen ondergronden te gebruiken.