Hoe warm ik een warmtekussen op van Fashy?

Het Duitse topmerk Fashy heeft een enorm aanbod aan warmtekussens en knuffels. De vulling kan bestaan uit kersenpitten, koolzaad, druivenpitjes of zelfs gelparels. Daarnaast zijn de meeste warmtekussens voorzien van een leuke hoes. Dit kan een effen hoes zijn of een hoes in de vorm van een knuffel. Wat de vulling of het type van de hoes ook is, als je onderstaand stappenplan volgt kan je elk Fashy warmtekussen veilig opwarmen!

Stap 1: Maak de magnetron of oven altijd goed schoon voordat je de knuffel erin legt. Wanneer etensresten in contact komen met de knuffel kan dit voor brandplekken zorgen. Een alternatief is om de het kussen op een groot, proper bord te leggen.

Stap 2: Heeft je warmtekussen een afneembare hoes? Verwijder deze dan eerst en plaats het kussen vervolgens in de magnetron.

Stap 3: Wanneer je het kussen in de oven wil opwarmen, zet je hem op maximum 80 graden gedurende 10 minuten. Let op dat deze opwarmtijd niet overschreden wordt. Gebruik nooit de grillfunctie!

Stap 4: De snelste manier van opwarmen is in de magnetron. Leg het kussen zo plat mogelijk in de magnetron. Kies voor een maximale opwarmtijd van 60 seconden bij een vermogen tussen 600 en 800 Watt of kies voor een maximale opwarmtijd van 40 seconden bij een vermogen tussen 800 en 1000 Watt.

Stap 5: Schud en beweeg het warmtekussen om de warmte gelijkmatig te verdelen.

Stap 6: Vermijd altijd direct contact tussen een pas opgewarmde knuffel of kussen en de huid van een baby of peuter. Zij kunnen namelijk niet aangeven dat de knuffel te warm is.

Stap 7: Het enige wat je nu nog rest is genieten van de heerlijke warmte van je Fashy warmtekussen!