Een horgordijn inkorten?

Een horgordijn is een praktische en mooie afscherming tegen vliegen, muggen en wespen in huis. Er bestaan verschillende soorten horgordijnen, waarbij de ene al wat makkelijker in te korten is dan de andere. In dit artikel kom je te weten hoe je het best een horgordijn met verzwaringselementen of met magnetische sluiting inkort.

Hoe verkort je een horgordijn met verzwaringen?

Het eenvoudigste type horgordijn om in te korten heeft onderaan verzwaringselementen. Deze elementen kan je er bij de meeste modellen simpelweg afschuiven. Met een scherpe schaar knip je het gaas van de lamellen op de gewenste lengte. Leg bij voorkeur het gordijn op de grond om gemakkelijk en accuraat te werken. Meet bij elke lamel hoeveel centimeter je er wil afknippen en duid dit aan met een lijn op de lamellen. Schuif hierna de verzwaringen er weer over. 

 

Hoe kan je een horgordijn met magnetische sluiting inkorten?

 

Horgordijnen met een magneet in het midden kort je eveneens in door deze op lengte te knippen. Bij dit model is het evenwel belangrijk dat je rekening houdt met de zoom. Deze moet na het knippen nog omgestikt worden voor een mooie afwerking. Door de omslag verlies je nog ongeveer 2 cm lengte. Deze omslag moet je dus eerst van de lengte aftrekken voordat je overgaat tot knippen. 

 

Wanneer kan je best een horgordijn inkorten?

 

Een horgordijn hangt vrij snel volledig recht eens je het hebt opgehangen. Dit komt doordat de lamellen steeds recht worden getrokken door de verzwaringen die onderaan bevestigd zijn of door de magneten waarmee je ze bevestigt. Hierdoor kan je een horgordijn eigenlijk altijd meteen op maat knippen.