Stofzuigerzakken

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stofzuigerzakken voor alle merken!

Voor sommigen is een stofzuigerzak vervangen een makkelijke klus, maar wie het nog nooit gedaan heeft, twijfelt soms over hoe het net in zijn werk gaat. In principe is het niet zo moeilijk, dus wie het één keer gedaan heeft, zal het niet zo snel verleren. Wij vertellen graag hoe je het best een stofzuigerzak vervangt en hoe je moet kiezen tussen de verschillende soorten stofzuigerzakken. 

Wanneer moet je de stofzuigerzak vervangen?

Na verloop van tijd geraakt je stofzuigerzak vol en moet je de zak vervangen. Dit merk je meteen aan de zuigkracht van je stofzuiger. Wanneer je veel fijn stof hebt opgezogen - zoals tijdens het plamuren - zal je doorgaans meteen de zak moeten vervangen. In principe is het beter om de stofzuigerzak al te vervangen wanneer deze nog niet helemaal vol is. Als de zak volledig vol is, zal dit namelijk veel vragen van je motor, wat mogelijks schade en slijtage kan veroorzaken. 

Hoe moet je de stofzuigerzak vervangen?

Als je de stofzuigerzak gaat vervangen, let er dan altijd op dat de stofzuiger niet aangesloten is op stroom en verwijder de stekker uit het stopcontact. Indien mogelijk is het ook aangeraden om de zak buiten te vervangen, zodat het fijne stof geen kans krijgt in je huis. Doe je stofzuiger open aan het klepje en trek de volledige stofzuigerzak uit de houder van de stofzuiger. Een stofzuigerzak bestaat uit een hard plaatje waaraan een stofzuigerzak bevestigd is. De zak moet je in zijn geheel wegnemen. Schuif nu de nieuwe zak in de houder. Een gouden tip is goed opletten hoe je de oude zak hebt verwijderd, zodat je weet hoe de zak bevestigd moet worden. Sorteer de stofzuigerzak nadien bij het restafval. 

Soorten stofzuigerzakken

Let tijdens je aankoop van stofzuigerzakken er steeds op dat je zakken compatibel zijn met het merk zoals de Miele stofzuigerzakken en Philips stofzuigerzakken. Kijk daarnaast ook naar het model en typenummer van jouw stofzuiger om de juiste stofzuigerzakken te kiezen. Zo ben je zeker dat de stofzuigerzak perfect zal passen en het stof goed opvangen wordt. Wie het liever simpel houdt, heeft nog de mogelijkheid om voor universele stofzuigerzakken te kiezen.

Papieren en microvezel stofzuigerzakken

Naast het merk en het typenummer kan je tegenwoordig eveneens kiezen tussen papieren stofzuigerzakken en microvezel stofzuigerzakken. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen beide materialen. Microvezel stofzuigerzakken gaan langer mee en zijn in dat opzicht duurzamer dan de papieren variant.  De microvezel zakken filteren ook kleine stofdeeltjes en huisstofmijt uit onder meer tapijten en zetels. Tenslotte is microvezel een stuk sterker dan papier, waardoor je minder kans op scheuren hebt. 

Waarom dan nog papieren stofzuigerzakken kopen? Wel, het is doorgaans nog steeds goedkoper dan microvezel stofzuigerzakken en bovendien zijn er bepaalde, oudere types van stofzuigers waar alleen maar papieren zakken voor gemaakt worden. De keuze tussen microvezel en papier hangt dus voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur en eventueel ook van je type stofzuiger.

 

 

Kunnen we jou helpen?